duminică, 7 februarie 2010

Adevarul despre fantana de ciocolata

Titlul suna destul de ciudat, insa ceea ce am auzit in ultima vreme de la diverse persoane (inclusiv clienti) despre faimoasa fantana de ciocolata, ma ingrozeste.

Voi incerca sa redau cat mai pe scurt cele auzite. Dupa cum se stie, exista cateva restaurante, care ofera in pretul meniului (unii spun ca e pe gratis, dar nu prea e in nici un caz) si fantana de ciocolata cu sau fara bufet de fructe.

Ei bine, unele dintre acestea, au pretentia ca mirii sa aduca, de acasa, ciocolata de menaj sau fineti. In primul rand, cum poti afirma ca este pe gratis, odata ce rogi mirii sa aduca "cele necesare". Iar, in al doilea rand si cel mai important, "ciocolata" ceruta nu este nici pe departe cea adecvata!(in cazul produsului fineti nu este nici macar ciocolata)

Asta, ca sa nu mai spun de faptul ca, atat unele restaurante, cat si unele firme specializate in acest domeniu, inchiriaza bine-cunoscuta fantana de Metro. Este vorba de acea fantana mica, pe care si-o poate achizitiona oricine, dar pe inchirierea careia se cer bani multi. Totala lipsa de profesionalism!

Problema n-ar fi inchirierea respectivei fantani, ca doar fiecare face ce vrea. Dar, nefiind una profesionala, la un moment dat (cand ti-e mai draga lumea, de obicei) s-ar putea sa cedeze, sa nu mai faca fata. Spun asta deoarece are un motoras cam slabut si nerezistent la expunere indelungata. Si, cum iti permiti, ca profesionist sa strici momentul?

O alta practica neprofesionista, destul de intalnita, este cea a turnarii ciocolatei cu lingura peste fructe. Doamne, mare-i gradina ta!

Mi se pare foarte ciudat sa mergi sa ceri o lingura de ciocolata. Adevaratii profesionisti nu ingradesc dreptul nici unui invitat la ciocolata, pe motiv ca nu e destula (pentru ce platesti un serviciu?). Cei care stiu meserie, stiu cata ciocolata este necesara unui eveniment (bineinteles si in functie de numarul de invitati declarati) si mai au si rezerve, in caz ca dau de pofticiosi care vor mai mult.

De asemenea, acesti profesionisti, stiu ca, pentru ca o fantana sa dea bine la un eveniment, aceasta trebuie sa curga in continuu (ca doar de aia e fantana si nu altceva). Aceasta nu trebuie sa picure sau sa fie oprita din cand in cand, pe motiv ca stau invitatii jos.

Intr-adevar, se mai pot intampla si probleme tehnice, insa acestea sunt destul de putine, in special daca se foloseste o fantana profesionala, pe care nu o poti cumpara de oriunde.

Ca si o scurta concluzie, profesionistii:

- folosesc doar fantani profesionale, care costa destul de mult (deci e normal ca si pretul sa fie putin mai mare, deoarece apar anumite costuri suplimentare, de intretinere, s.a.m.d);

- folosesc anumite tipuri de ciocolata, cu o anumita concentratie de cacao (care nu se gasesc in piete si magazine, ci doar la furnizori autorizati);

- va expun alternativele pe care le ofera sau, in cazul in care folosesc doar un tip de ciocolata (din diverse motive ca: e mai buna la gust, etc.) va informeaza despre calitatea acesteia;

- isi iau cel putin un minim de rezerve de ciocolata pentru eventualii pofticiosi sau pentru cazul in care vin mai multe persoane. Ma distreaza mirii care au confirmati 300 de invitati, dar vor ciocolata pentru 50-100 dintre ei. Insa nu se gandesc ca noi nu putem discrimina nici un invitat, odata ce doreste ciocolata.

- se ocupa in permanenta de buna desfasurare a lucrurilor, in ceea ce priveste fantana de ciocolata, respectiv nu lasa aparatul nesupravegheat si completeaza dupa caz cu ciocolata;

- se asigura ca invitatii stiu folosi fantana, respectiv ii instruieste putin legat de cum sa introduca tepusele cu fructe in asa fel incat sa obtina ce doresc. Nu folosesc lingura!

Sper ca materialul acesta sa va fie folositor.

Si, nu uitati ca, daca doriti calitate si nu doar cantitate, este bine sa apelati la profesionisti. De aceea existam, ca sa va facem viata mai usoara!


Anamaria CRACIUN
referent marketing
FUN PARTY
http://www.fanparty.ro/

Niciun comentariu: